Tuindorp

 

De voorstelling vertelt over een zeer gevarieerde groep mensen met een gemeenschappelijke interesse en belang: hun tuinencomplex.
Hoe groot de verschillen ook, de overeenkomst van het gemeenschappelijke weegt zwaarder. Tot juist die gemeenschappelijkheid aan het wankelen wordt gebracht als duidelijk wordt dat 1 tuintje moet wijken voor het gezamenlijk belang: een nieuwe waterput. Ten dienste van het collectief moet één individu het ontgelden. En dan raken de conventies verstoord en de groep ontwricht. Want wie moet die ene zijn? Hoe precies meet je de waarde van ieder individu in de groep? Wie draagt het minst bij en over welke bijdrage heb je het dan precies? Een spannend wikken en wegen om tot een besluit te komen. Als persoon en als groep.

Tekst: Janna de Lathouder
Regie: Erik J. Dekker
Spel: Baukje van Dinther, Berry van den Hurk, Dela van Dijk, Hans van Dijk, Ilse Schevers, Joris Bokhove, Jozef Maes, Krista te Mebel, Lubna Al Harrak, Marilou Maes, Martin Groenhuis, Michiel Helsen, Nelleke Poorthuis, Olaf Stomp, Paul Kwakkenbos, Rachel Broekmeulen, Tim Schuit en Willem Messer. 

Gespeeld op: 

20, 21 en 22 juni 2014 in de Stadsschouwburg, Utrecht.