top of page

OVER INTRA MINTRA

Intra Mintra is een Utrechtse amateurtheatervereniging. Eén van de ‘oudste’ theaterverenigingen in Utrecht welteverstaan, wij zijn namelijk begonnen in 1984.


‘Intra Mintra’ (letterlijk: ‘in de geest’) zijn woorden die voorkomen in een gedicht uit ‘One Flew over the Cuckoo’s Nest’. Dit stuk was ook de eerste productie van onze vereniging.

We hebben op dit moment ongeveer 20 actieve leden in onze vereniging die zich, naast spelen, bezig houden met grime, techniek, kleding- en decorontwerp.

Elk seizoen staan we met 1, 2 of soms zelfs 3 producties op de planken. Van grote, meeslepende familiedrama’s tot kleine, humorvolle producties waar geen woord gesproken wordt en alles daartussen in. We zijn van alle markten thuis. De regie ligt in handen van professionele regisseurs. 

Bij Intra Mintra krijgen leden de vrijheid om hun eigen wensen en ambities op het gebied van theater te realiseren. Dit houdt in dat leden zelf het initiatief kunnen nemen voor het spelen van een productie. Vroeger was het zo dat er jaarlijks 1 grote productie werd opgevoerd. De laatste jaren worden er vooral kleinere producties gespeeld, maar de wens van de leden blijft hierbij leidend.

1-1.jpeg

ONZE LEDEN

Intra Mintra heeft ongeveer 20 leden, in leeftijd variërend van 30 tot 60 jaar. We vinden het leuk om Intra Mintra een breed gezelschap te laten zijn. Dit biedt veel mogelijkheden voor stukken en is bovendien heel erg leuk. De verhouding man-vrouw is ongeveer 50%-50%.

Lijkt het je leuk om lid te worden van Intra Mintra?

 

bottom of page